Contact

Wie zijn wij

Al jaren zijn we bezig met het ontwikkelen van bushcraft-  en survival vaardigheden. Deze vaardigheden passen we overal toe. Het leren ervan hebben we gedaan tijdens cursussen, oefenen in onze eigen achtertuinen, in Nederland (Biesbos, IJsselgebied, Holterberg, Randmeren en de Veluwe) en in Zweden.  De tochten doen we lopend of met een kano.

Op die manier ontdekten we snel de rijke variatie van de Veluwe en haar unieke omgeving.

Het is voor ons de uitdaging om waar dan ook jezelf warm, comfortabel en gevoed te houden. Maar in plaats van een grote zware rugzak, nemen wij zo weinig mogelijk mee en proberen we  zo veel mogelijk gebruik te maken van wat we in de omgeving tegenkomen. Elke omgeving is anders en biedt andere kansen. Dat maakt het uitdagend.

Om de uitdaging goed te ervaren maken we soms tochten waarbij we geen eten meenemen muv een beetje zout.  Alles wat we op zo’n tocht eten halen we direct uit de omgeving waar we doorheen trekken. Water zuiveren en koken doen we op hout. We leven dan van de eetbare planten, bessen,  eieren,  wortels, noten en vis. Het heeft ons verbaasd wat dit met je doet. Voor ons is het een mindchanger geworden.  Mocht je in dit verhaal geïnteresseerd zijn dan geven we hierover graag een lezing.

Op andere tochten nemen we wel iets aan voedsel mee. Het gaat dan om basis ingredienten;een beetje olie, wat kruiden en meel. Dit gebruiken we in combinatie met wat we buiten tegen komen. Zo maken we dan heerlijke wildsalades of stamppotten.

Naast dit zijn we ervaren handboogschutters en verzorgen we een deel van de trainingen bij Avalonsport in Apeldoorn.

 

Wilt u meer informatie of kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op!

Wim Mulder: +31 6 53738270

Rudy Wolfkamp: +31 6 52475793

KVK nummer: 70617147